Thursday, March 8, 2007

Imagini cu purici

Pe Lapusneanu, doi ciini sfideaza oamenii din cimpul muncii lenevind la soare. Mai ridica asa, cite o ureche, atunci cind vreun grabit trece prea aproape de ei. Unul este maroniu si celalalt e bej. Le flutura parul latos cind bate briza primaverii. Viata de ciine.

La Mitropolie, se chinuiesc sa existe citiva ciini, hraniti cu te-miri-ce, crescuti prin tufe, artagosi de felul lor.

La gara-i JALE. Dogs cu nemiluita, puricarie, cartoane pe care mai dorm si ei oleaca.

Unii catei isi cer dreptul la educatie. Mai exact, picheteaza corpul E al Universitatii "Al.I.Cuza", zgreaptana pe la usile amfiteatrelor, urca si coboara scarile, pindesc sa prinda secunda in care se se deschide vreo usa si pasesc intr-o alta dimensiune.

Mai sint ciini care stau in adapostul de pe strada Fabricii, construit de o fundatie, mai sint ciini si pe la padocul de la Miroslava, ciini adoptati, intr-un fel sau altul, pe linga vreo casa de om.

Ideea este ca sint multi, foarte multi. Eutanasiere? Adoptie? Luati cu japca si dusi prin alte judete, cit mai departe? (da, da, cum se poarta pe la Bucuresti). Care-i solutia?

Acum mai pluteste si primavara... Asa cum au plutit ametitor si vara, si toamna, si iarna. Ce, n-are dreptul omul sa mai viseze? Sa mai amine ginditul la probleme?... Ce sa-i faci daca avem clima temperata si patru anotimpuri asa de frumoase, bune de contemplat?...

Pina una-alta, toata viata orasului se vede in imagini cu purici.

No comments: